Konya'da tepkilerin odağında 15 isim var! Bir anda ortadan kayboldular

Konya'da tepkilerin odağında 15 isim var! Bir anda ortadan kayboldular

14 Mayıs 2023 genel ve 31 Mart yerel seçimi sonrası Konya milletvekilleri sırra kadem bastı. Birçok Konyalı, vekilleri tanımadığı gibi halkın içinde de görmediklerini söyledi. Konya'nın TBMM'de 15 vekili bulunuyor

Konyalılar, seçim dönemlerinde sahaya inen, seçim bittikten sonra sırra kadem basan milletvekillerinden şikayetçi olduğunu dile getiriyor. Birçok vatandaş, şehirdeki 15 milletvekilini tanımadığını, genel başkanından veya partisinden dolayı kendilerine oy verdiklerini söylüyor. Bazı Konya milletvekilleri, sahada olmadığı sürede ise sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmeye çalışıyor. Konyalılar, “Biz, böyle milletvekili istemiyoruz. Seçim döneminde vatandaşın arasına karışan, seçim bittikten sonra vatandaşını unutan bir anlayışı kabul etmiyoruz” diyor.

KONYALI KENDİNİ TBMM'DE TEMSİL EDEN VEKİLLERİNİ TANIMIYOR!

Konya'nın 15 milletvekili kontenjanı bulunuyor. 2023 yılı milletvekili seçimlerinde AK Parti Konya'dan 9, MHP 2, CHP 2, YRP 1 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı. AK Parti'nin son seçimle birlikte milletvekili sayısı, 10'dan 9'a düştü. MHP, yine 2 vekil çıkardı. Seçimlerde YRP bir sürpriz yaparak, Konya'dan 1 vekil çıkardı. Genel seçimin üzerinden yaklaşık 1 yıl, yerel seçimin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen Konyalıların kendilerini TBMM'de temsil eden milletvekillerini tanımaması da dikkatlerden kaçmadı.

VEKİLLER SEÇİM DÖNEMİ FARKLI SEÇİMDEN SONRA FARKLI!

Birçok Konyalı, şehrin vekillerini yetersiz görürken, seçim öncesi milletvekilleri tarafından verilen sözlerin de tutulmadığından dert yakınıyor. Konyalılar, “Seçim önü milletvekilleri bizlerle çok samimi oluyor. Her zaman telefonlarımıza bakacaklarını, bir sorunumuz olduğunda ilgileneceklerini söylüyorlar. Oy isterken, her şey çok güzel ancak seçim bittikten sonra bırakın dertlerimizi anlatacak birini bulmayı, sahada ne vekilleri görüyoruz ne de vekillerin adını duyuyoruz. Şehrimizin TBMM'deki temsilcileri seçim dönemi farklı, seçimden sonra farklı. Vekillerimiz aktif olsa, Konya'nın biriken su sorunları bir bir çözüme kavuşur. Konya milletvekilleri, mecliste de zayıf. Hakkımız yeterince savunulmuyor. Biz, seçim döneminde olduğu gibi vekilleri sürekli sahada görmek istiyoruz. Şehrin dertleriyle daha fazla dertlenmelerini arzu ediyoruz. Bu beklentimizin boşa çıkacağını daha önceki tecrübelerimizden biliyoruz” şeklinde konuştu.

KONYA'NIN EN TANINMAYAN VEKİLLERİ KİMLER?

Konya'da uzun yıllar siyasetin içinde olan veya önemli görevlerde bulunan isimler, bazı milletvekillerine göre daha çok tanınıyor. Ancak Konya'da adı ve hangi partinin milletvekili olduğu bilinmeyen birkaç isim de bulunuyor. Bunlardan biri MHP'nin ikinci sıradan seçimi kazanan milletvekili Konur Alp Koçak. Koçak, Konya'da yeterince tanınmıyor. AK Parti'nin en bilinmeyen ismi ise son seçimde milletvekili olan Meryem Göka. Konyalılar, Göka'yı yeterince tanınmıyor. AK Parti'de yeterince tanınmayan bir diğer isim de Mustafa Hakan Özer. Konyalıların bilmediği, tanımadığı bir diğer milletvekili de YRP'li Ali Yüksel. Seçim döneminde Konya'da çalışmalara da çok katılmayan Ali Yüksel, aynı zamanda şehrin en yaşlı milletvekili olma özelliğini de taşıyor.

BİRÇOK KONYALI'NIN KARAMAN ELEŞTİRİSİ!

Konyalıların en tanıdığı milletvekillerinin başında şehirde uzun yıllar büyükşehir belediye başkanlığı yapan Tahir Akyürek. Konya'nın en tanınmış bir diğer milletvekili de İYİ Parti Milletvekili Ünal Karaman. Futbolculuk ve teknik direktörlük geçmişi, Karaman'ı vekillikte bir adım öne taşıdı. Seçim önü Konya'da özellikle Konyaspor özelinde yıllar önce söylediği bir söz Karaman'a şehirde olan tepkiyi artırmıştı. Karaman'ın Konya'da partisinin oy oranını düşüreceği de kamuoyu tarafından ifade edilmişti. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'da büyük hayal kırıklığı yaşatan vekillerden biri oldu. Birçok Konyalı, Ünal Karaman'ın şehrin sorunlarına hakim olmadığını, Konya'yı yeterince bilmediğini ve mecliste Konya'yı yeterince temsil etmediğini düşünüyor. Karaman'a Konya özelinde farklı eleştiriler de sunuluyor.

SOSYAL MEDYANIN GÖZDE VEKİLLERİ!

Konya'da milletvekilleri arasında sosyal medyayı en fazla ve aktif kullanan iki isim AK Partili Selman Özboyacı ve Mehmet Baykan. Konyalılar, gerek Özboyacı'yı gerekse de Baykan'ı sahadan değil de sosyal medyadan takip ettiğini söylüyor. Baykan, özellikle sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çekilişlerle, bir şehir adeti olan 'yat geberlik' sorularıyla ve paylaşımlarıyla biliniyor. Konya vekilleri arasında sosyal medyada en fazla paylaşımı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan yapıyor.

KONYALILAR BARIŞ BEKTAŞ'TAN MEMNUN GÖRÜNÜYOR

Konyalılar ve özellikle Konyaspor taraftarları sahada en fazla CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş'ı gördüklerini söylüyor. Vatandaş, Konya ile ilgili sorunları mecliste en fazla gündeme getiren isim olarak Bektaş'ı biliyor. Yine CHP'li vekil Bektaş'ın Konya'da davet edilen her yere gitme konusunda hassas olduğu dile getiriliyor.

İŞTE KONYA'NIN 15 MİLLETVEKİLİ

Tahir Akyürek (AK Parti)
Orhan Erdem (AK Parti)
Selman Özboyacı (AK Parti)
Meryem Göka (AK Parti)
Abdullah Ağralı (AK Parti)
Mehmet Baykan (AK Parti)
Ziya Altunyaldız (AK Parti)
Latif Selvi (AK Parti)
Mustafa Hakan Özer (AK Parti)
Barış Bektaş (CHP)
Hasan Ekici (CHP-Gelecek Partisi)
Mustafa Kalaycı (MHP)
Konur Alp Koçak (MHP)
Ünal Karaman (İYİ Parti)
Ali Yüksel (YRP)

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum