Konya'nın manevi atmosferinden etkilenen İngiliz kadın Müslüman oldu

Konya'nın manevi atmosferinden etkilenen İngiliz kadın Müslüman oldu

İngiliz asıllı Toni Dionne Fointiat İslam dinini seçerek, Ayşe ismini aldı. Konya’da Aziziye Camii’nde okunan ezandan etkilenerek, İslam’ı araştıran Ayşe Fointiat, geçen yıl Ramazan ayında Müslüman oldu

İngiliz asıllı Toni Dionne Fointiat İslam dinini seçerek, Ayşe ismini aldı. Konya’da Aziziye Camii’nde okunan ezandan etkilenerek, İslam’ı araştıran Ayşe Fointiat, geçen yıl Ramazan ayında Müslüman oldu. İngiltere’nin Doncaster şehrinde yaşayan Toni Dionne Fointiat, annesi ile birlikte gerçekleştirdiği Türkiye gezisinde İslam dinine ilgi duymaya başladı. Doncaster şehrinde bir Budist Tapınağında vegan yemekleri yapan bir ahçı olarak görev yapan Toni Fointiat’ın İslam diniyle tanışması Konya’da başladı.

whatsapp-image-2024-05-03-at-11-11-08.jpegGotik mimarisiyle farklı bir yapıya sahip olan Aziziye Camii’ne ibadet sırasında giren Fointiat, camide Nigâr Aşkın isimli Din Kültürü öğretmeni ile tanıştı. Fointiat ve Nigâr Aşkın öğretmen ertesi gün Aziziye Camii’nde sabah namazında buluşmak için randevulaştı. Çeviri programları aracılığıyla iletişim kuran Fointiat, Nigâr Aşkın’dan İslam dini hakkında bilgiler alıyor ve aynı gün Müslüman olmaya karar veriyor.

whatsapp-image-2024-05-03-at-11-03-21.jpeg

2024 RAMAZAN AYINDA İLK ORUCUNU TUTTU

Müslüman olmak için Konya İl Müftülüğüne başvuruda bulunan İngiltere vatandaşı Toni Dıonne Fointiat için İhtida Töreni düzenlendi. Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin İslam Dini hakkında aktardığı kısa bilgiler ve şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getiren Toni Dionne Fointiat Müslüman oldu ve Ayşe ismini aldı. Yapılan duanın ardından Ayşe’ye ihtida belgesi, tablo ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Hanımlar Komisyonu Üyesi Sümeyye Vural ile birlikte Konya’daki camileri gezen Ayşe Fontiat, İslam’a geçmenin mutluluğunu yaşıyor.
İslam’a geçiş süreciyle ilgili Merhaba Şehir’e özel açıklamalarda bulunan Ayşe Fontiat, Müslüman olduktan sonra hayatının baştan sona değiştiğini ve gerçek huzuru bulduğunu dile getirdi.

14-1.jpeg

KONYA HAYATIMDA DÖNÜM NOKTASI OLDU

Konya’nın hayatında dönüm noktası olan bir şehir olduğunun altını çizen Ayşe Fontiat, şunları söyledi: “Benim İslam diniyle şereflenmenin temeli Konya’da atıldı. Aziziye Camii’nde tanıştığım Nigar Aşkın isimli din kültürü öğretmeni ile ayak üzeri sohbetimizle birlikte İslam dinine olan ilgim daha da arttı. Kendimi hayata yeniden başlamış gibi hissediyorum. Türkiye’ye gelmek, Konya’yı ziyaret etmek bana eşsiz bir manevi huzur veriyor. Konya benim ikinci evim, Nigar ise meleğim oldu. Yaşadığım bazı sıkıntıları Müslüman olduktan sonra daha rahat aşabildim. Çünkü; Batı medeniyeti maddeci bir anlayışa sahip. Avrupa ülkelerinde milyonlarca genç uyuşturucu ve alkol bağımlısı oldu. Gençlerimiz manevi anlamda büyük bir çöküş yaşıyor. Bir arayış içerisine giren binlerce Batılı genç İslam dinine geçiyor. İslam gerçekten huzur dini. Ayrıca Türkler de çok iyi Müslüman bir toplum. Güleryüzlü, yardımsever ve canayakın bir halk olan Türklerle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını şimdi daha iyi anlıyorum.”

whatsapp-image-2024-05-03-at-11-03-24-1.jpeg

FİLİSTİN TÜM İNSANLIĞIN ORTAK MESELESİDİR

İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığını dile getiren Fontiat, sadece İslam ülkelerinin değil tüm dünyanın bu zulme ve soykırıma dur demesi gerektiğini söyledi. Filistin’in insanlığın ortak meselesi olduğunu vurgulayan Fontiat, “İngiltere hükümetinin tavrı utanç verici. Fakat vicdan sahibi milyonlarca İngiliz her gün protesto gösterileri yapıyor. Tüm Batı ülkelerinde ve İslam ülkelerinde Filistin için destek gösterileri düzenlenmeli ve hükümetlere baskı yapılmalıdır. Zulme uğrayan kim olursa olsun onlara destek olmak zorundayız. Her namazımda Filistin halkının huzura ve barışa kavuşması için dualar ediyorum. Filistin hepimizin ortak meselidir” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-03-at-11-03-24.jpeg

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum