Konya'da kar yağışı bekleniyor! Uzman isim tarih ve saati açıkladı

Konya'da kar yağışı bekleniyor! Uzman isim tarih ve saati açıkladı

Konya merkez ve ilçelerinde bu yıl beklenen kar yağışı görülmedi. Vatandaş bahar aylarının gelmesiyle yağmur bekliyordu. Uzman isim ise bu tarihte Konya'da kar yağışının görülebileceğini belirtti.

Türkiye genelinde bu yıl kış mevsimi kurak geçti. Tarımsal üretimin en yoğun olduğu İç Anadolu'da birçok kentte kuraklık etkisini göstermeye başladı. Yer altı suları çekildiği için Konya Ovası'nda yüzey yarıkları oluşmaya başladı.

konya-333333.jpg

KONYA ÇİFTÇİSİ YAĞMUR DUASINA ÇIKMIŞTI

Çiftçi son haftalarda yağmur duasına çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde kent genelinde sağanak yağış etkili oldu. Tarladaki bitkilere can suyu olan bu yağışın ise henüz yeterli olmadığı söyleniyor. Uzmanlara göre Konya'da Mayıs ayı boyunca yağışların etkili olması gerekiyor. Yoksa barajlardaki su miktarı dibi görebilir.

konya-5555.jpg

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLEBİLİR

Konyalılar yağmur beklerken uzman isim kar müjdesi verdi. Son tahminlere göre Konya'da hava sıcaklığı Pazar günü gece saatlerinde 4 dereceye kadar düşecek. Bu sıcaklıkların yüksek kesimlerde 0 dereceye kadar düşebileceği ihtimaller arasında. Vatandaşın yakından takip ettiği hava tahmincisi Kuttusi Demir dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Kuttusi Demir paylaşımında Konya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve sulu kar görülebileceğini belirtti.

konya-22222.jpg

Kuttusi Demir'in paylaşımı şu şekilde:

Pazar ve Pazartesi günü Konya'mızda sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek. Yüksek rakımlı ilçelerde tek haneli gündüz sıcaklığı bekleniyor. Diğer konumlarda ise 10-12 derece bandında olacak. Oldukça soğuk iki gün olacak. Pazar günü 1600 rakım üstünde kky ve sulu kar görülebilir.

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi