Salih Turhan, koltuğunu  Küçük Mustafa’ya devretti

Salih Turhan, koltuğunu Küçük Mustafa’ya devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) genel başkanlık koltuğu önemli bir değişime tanıklık etti.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın yerine Küçük Mustafa geçti. Küçük Mustafa, bayramın sadece kutlamakla değil, dünyadaki ve Filistin’deki mazlum çocukların sesi olmakla anlamlanacağını dile getirdi.

FİLİSTİN’E DİKKAT ÇEKTİ

İlkokul öğrencisi küçük Mustafa, AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın yerine geçtiğini belirterek, bayramın coşkusunu paylaşırken aynı zamanda Filistin'deki çocukların maruz kaldığı zulme dikkat çekti.

Mustafa, yaptığı açıklamada, "Biz bayram yaparken Filistin'deki çocuklar bombalanıyor. Onların kurtulması için çalışmalar yapmak isterim. Kaşif gruplarımız için daha çok orman kampı planlayalım. Okuma gruplarımız için yeni kitap listeleri oluşturalım. İzci gruplarımız için sadece yurtiçinde değil yurtdışında da kamplar düzenleyelim. Dünyada mazlum çocuk kalmasın. Dünyanın her yerinde sevgi ve kardeşlik hakim olsun" şeklinde konuştu.

Küçük Mustafa'nın Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanlığı koltuğunu devralmasıyla birlikte, bayram coşkusunun yanı sıra Filistin'deki çocukların yaşadığı acılara dikkat çekme çağrısı yapıldı. Mustafa'nın açıklamaları, derneğin çocuk haklarına verdiği önemi bir kez daha vurgularken, aynı zamanda Filistin'deki zulme karşı uluslararası dayanışma ve farkındalık çağrısını da içeriyor.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.