Türkiye'de istihdama katkı sağlayan 5 ünlü firma iflasın eşiğine geldi! İsimleri açıklandı

Türkiye'de istihdama katkı sağlayan 5 ünlü firma iflasın eşiğine geldi! İsimleri açıklandı

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak birçok firma iflasın eşiğine geldi. Son olarak istihdama sağladığı katkılarla dikkat çeken 5 ünlü firmadan üzücü haber geldi. İşte o firmaların isimleri...

Küresel ekonomik kriz birçok ülkede sıkıntılara yol açtı. Dünya genelinde ticaretin yönü değişti. Yeniliklere ayak uyduramayan birçok işletme iflas ediyor.

4.jpg

Son yıllarda Türkiye ekonomisinde nakit para sorunu yaşanıyor. Bankadan kredi çekerek işlerini düzeltmeye çalışan firmalar ise zorlanıyor. Çünkü son zamanlarda faiz oranları zirveyi gördü.

1.jpg

Borçlarını ödeyemez hale gelerek konkordato ilan etmek zorunda kalan şirketlerin sayısı arttı. Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve artan faizler nedeniyle iflaslar patladı.

2.webp

Ülke ekonomisine katkı sağlayan ve önemli ölçüde istihdamda bulunan 5 firma daha borçlarını ödeyemez hale gelerek zor duruma girdi.

3.jpeg

Enerji sektöründe iş yapan Avrasya Enerji, Datel Tellioğlu Mühendislik İnşaat, Eksen Enerji, Enerba Enerji, Mardiva İnşaat Enerji şirketleri nakit akışlarının bozulduğunu açıklayarak konkordato ilan etti. Söz konusu firmaların konkordato ile ödemelerini yaparak iflastan kurtulması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi