Türkiye'de en çok araç Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiyor

Türkiye'de en çok araç Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen yıl trafik hacminin en çok Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oluştuğunu bildirdi.

Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) 2023 trafik hacim istatistiklerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ulaşımın tüm modlarında çağ atlatan yatırımlar ve atılımlar yaptıklarını belirten Uraloğlu, kara yollarının ulaşım yatırımlarının lokomotifi olduğuna dikkati çekti.

Bakan Uraloğlu, yüksek standartlı yollarla Türkiye'nin dört bir yanında konforlu ve güvenli ulaşım sağladıklarının altını çizerek, "Ülkemizi, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladık." ifadelerini kullandı.

KGM sorumluluğundaki yol ağında yapılan ölçümlerde trafik hacminin metropol geçişlerinde ve Karadeniz Sahil Yolu gibi bölgesel hizmet veren akslarda arttığını vurgulayan Uraloğlu, şöyle devam etti:

"Trafik hacmi en çok Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oluştu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden günde 240 bin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden 190 bin araç geçti. İstanbul-Tekirdağ devlet yolunun bazı kesimlerinde yıllık ortalama günlük trafik (YOGT) miktarı 100 bini aştı. İstanbul-Kocaeli devlet yolunun çeşitli noktalarında hacim 70 bini aşmaktadır. İstanbul Havalimanı'na bağlantı sağlayan yol kesiminde ise trafik 100 bini geçti."

Uraloğlu, İzmir'de şehir merkezindeki bazı kesimlerde trafiğin 70 bin, Konya şehir geçişinde ise 100 bin aracın üzerine çıktığının altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.