Türkiye'de 1 milyondan fazla müşterisi olan dev marka iflas etti

Türkiye'de 1 milyondan fazla müşterisi olan dev marka iflas etti

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat birçok sektöre yansıdı. Ülke genelinde 1 milyondan fazla müşterisi olan dev marka iflas etti.

Küresel ekonomik kriz birçok sektörü olumsuz etkiledi. Tedarik zincirinin kırılmasıyla firmalar yeni sürece adapte olamadı. Değişen ticaret şartlarında sıkıntılar durmak bilmiyor. Gıda, turizm, enerji, inşaat ve tekstil sektöründe onlarca firmanın iflas etmesi herkesi tedirgin etti.

flas-83883.webp

KONKORDATO SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Türkiye'de son aylarda konkordato ilan eden firmaların sayısında rekor artış var. Borcunu yapılandırmak için konkordatoya başvuran bazı firmalar durumu kurtardı. Sıkıntılardan dolayı durumu kurtaramayanlar ise iflas ediyor.

maksul-333.jpg

TÜRKİYE GENELİNDE 1 MİLYONDAN FAZLA MÜŞTERİSİ VARDI

Türkiye genelinde 1 milyondan fazla müşterisi olan meşhur gıda firması iflas etti. Söz konusu firmanın 200'den fazla şubesi vardı. Mali zorluklar nedeniyle iflas eden firmanın ismi ise Maksul Gıda. Kuruyemiş satışı yapan bu firmanın iflası piyasada büyük yankı uyandırdı.

maksul-1.webp

İFLASLA BİRLİKTE YÜZLERCE KİŞİ İŞSİZ KALDI

Bursa'da da çok sayıda şubeleri olan Türkiye'nin kuruyemiş devi Maksul Gıda da iflas etti. Kuruyemiş ve baharat sektöründeki yatırımları sayesinde kısa sürede 200’den fazla şubeye ulaşan şirket mali zorluklar nedeniyle çıktığı zirveden hızla düştü.

maksul-2.jpg

150 şubesi kapanan markanın kalan 50 şubeyi kapatma çalışması devam ediyor. İflasla birlikte yüzlerce kişi işsiz kalacak.

Maksul Gıda'nın bu illerde şubeleri vardı: İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Van, Ağrı, Erzincan, Tokat, Erzurum, Kocaeli, Çanakkale, Samsun, Diyarbakır, Bitlis, Yozgat, Uşak, Manisa, Balıkesir, Konya, Bingöl, Sivas, Iğdır, Ankara, Hatay, Osmaniye, Antalya, Karabük ve Ordu.

Kaynak:Haber Merkezi