Türkiye milyarlarca liralık doğalgaz keşfetti! İlk ateş böyle yandı

Türkiye milyarlarca liralık doğalgaz keşfetti! İlk ateş böyle yandı

Enerji bağımsızlığı için Türkiye'nin çalışmaları son hız devam ediyor. Yeni bir doğalgaz kaynağı keşfeden Türkiye böylece milyarlarca liralık kazancın ilk ateşini yakmış oldu.

Türkiye son yıllarda ekonomik krizden dolayı zor günler geçiriyor. Oluşan bütçe açığını kapatmanın tek yolu enerji bağımsızlığından geçiyor. Doğalgaz, elektrik ve petrol ithalatı azalmadıkça durum daha da kötüye gidecek. Sırf bu yüzden Türkiye'nin doğalgaz ve petrol keşif çalışmalarına hız verilmişti. İlk müjdeli haber Karadeniz doğalgazından geldi. Daha sonra keşfedilen Gabar Petrolü ise büyük umut oldu.

gaz-33.webp

YENİ DOĞALGAZ KAYNAĞI UMUT OLDU

Türkiye’nin en büyük özel sektör doğalgaz arama ve üretim şirketi TBNG’nin (Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin desteğiyle hazırladığı yeni sondaj programı kapsamında çalışmalara devam ediyor. Silivri civarında açılan yeni doğalgaz kuyularından gaz çıkarılmaya başlandı.

gaz-4434.jpg

TÜRKİYE MİLYARLARCA LİRA KAZANÇ ELDE EDECEK

5 yeni kuyuda 10 milyon dolarlık yatırımla 300 milyon metreküp doğalgaz rezervine ulaşıldı. Sondaj kuyusunda ilk ateşin yakılmasıyla doğalgaz dağıtıma hazır hale getirildi. Söz konusu sondaj sayesinde ülke ekonomisi rahat bir nefes alacak. Sağlanan katma değerin 3 milyar liraya denk gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum