Milyonlarca vatandaşa müjde! Bu şartı sağlayana ayda 5 bin TL sosyal destek verilecek

Milyonlarca vatandaşa müjde! Bu şartı sağlayana ayda 5 bin TL sosyal destek verilecek

Türkiye'de yoksulluğun artmasıyla hükümet ve yerel yönetimler çeşitli sosyal destekleri gündeme aldı. Son olarak belirlenen şartı sağlayanlara ayda 5 bin TL sosyal destek verilecek.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat en çok asgari ücretlileri ve emeklileri olumsuz etkiledi. Alım gücünün değişmesiyle evini geçindiremeyenlerin sayısı artıyor. Hükümet ve yerel yönetimler ise vatandaşa destek maksadıyla yeni kararlar alıyor. Söz konusu desteklere bir yenisi daha ekleniyor. Bu kapsamda şartları sağlayanlara ayda 5 bin TL sosyal destek verilecek.

emekli-2.webp

EMEKLİLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Emeklilerin yüzünü belediyeler güldürecek. Emeklilerin hayat pahalılığında ezilmemesi için bazı yerel yönetimler kendi bütçelerinden ayırdıkları paralarla sosyal yardımlar düzenleyecek. Bu kapsamda emeklilerin yüzünü güldürecek adımı atan belediyenin ismi belli oldu.

emekli-2.jpg

SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

Üsküdar Belediyesi emeklilerin elini rahatlatacak bir düzenleme üzerine çalışıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, adaylık döneminde emeklilere Pazar desteği vaadinde bulunmuştu. Dedetaş, göreve geldiğinde yapacağı ilk işlerden biri olarak, emeklilere pazar desteği vereceğini duyurmuştu. Söz konusu destek için belediye çalışmalara başladı.

EMEKLİLERE AYDA 5 BİN TL PAZAR DESTEĞİ

Katıldığı programda “İlk yapacağım iş, emeklilere vereceğimiz pazar desteği ve afet müdürlüğü kurmak” Dedetaş konuyu Üsküdar Belediyesi meclisine getirdiği belirtildi. Bu kapsamda Üsküdar’da yaşayan emeklilere Meclis’te kabul edildiği takdirde 5 bin TL Pazar desteği sağlanacak. Pazar desteğinin önümüzdeki günlerde Meclis’ten geçerek yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu desteği almak için aranan tek şart ise emekli olmak.

Kaynak:Haber Merkezi