Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti! İsmini duyan bir daha duydu

Meşhur Türk kargo şirketi 18 kez iflas etti! İsmini duyan bir daha duydu

Türkiye'deki en meşhur kargo şirketlerinden birisi defalarca iflas etti. İsmini onlarca kez duyan vatandaş bu duruma tepki gösterdi. İşte iflas eden o firma ve yaşananlar...

Türkiye'de ekonomik krizin etkileriyle son yıllarda iflas eden şirket sayısı zirveyi gördü. Sıkıntılı durumu gözler önüne seren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Nakit para akışında yaşanan bozulmalarla birlikte dev şirketler zora girdi.

flas-kargo-patron.jpeg

Borçlarını ödemek için bankadan kredi çekmek isteyenler ise olumsuz cevapla karşılaştı. Konkordato ilan edip bu durumu düzeltenler ise şanslıydı. Çünkü onlarca firma ekonomik krize yenik düşerek iflas etti. Bu firmalardan en dikkat çekici olanı ise Türk kargo devi GKN.

gkn-haber-2.webp

Nisan ayında iflas eden firma piyasada büyük yankı uyandırmıştı. 563 milyon lira borçla iflas eden firmanın sadece 2 araçlık mal varlığı gündeme bomba gibi düşmüştü. GKN Kargo 7 Nisan 2024 tarihinde iflas etti.

gkn-haber.jpg

Bu tarihin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen her gün başka bir haber sitesinde GKN Kargo'nun iflas haberi yer alıyor. Sadece son 1 haftada GKN Kargo'nun iflasına ilişkin 18 haber yayınlandı.

gkn-444.webp

Vatandaş, "Bu firma daha kaç kez iflas edecek? Defalarca bu haberlere yer vermek ne kadar doğru?" sözleriyle tekrarlanan haberlere tepki gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi