Kütahya'da kaynakçılığın inceliklerini öğrenen kadınlar fabrikada işbaşı yapacak

Kütahya'da kaynakçılığın inceliklerini öğrenen kadınlar fabrikada işbaşı yapacak

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) tarafından kadın iş gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 12 kursiyere kaynakçılık mesleği öğretiliyor.

İstanbul Gedik Üniversitesi ile KÜTSO arasında imzalanan protokol doğrultusunda "Kadın Kaynakçı Yetiştirme Projesi" devreye alınarak, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin atölyesinde istihdam garantili kurs verilmeye başlandı.

Kursiyerlere, metalik malzemelerin birleştirilmesinde yaygın kullanılan, özellikle otomotiv, havacılık ve uzay, gıda endüstrileri, gemi inşaatında, sanayi makinelerinin yapımında tercih edilen tungsten asal gaz (TIG) kaynak yöntemi eğitimi veriliyor.

Argon kaynağı olarak da bilinen yöntemin teorik ve uygulamalı derslerle öğretildiği 72 saatlik kursu başarıyla tamamlayacak kadınlar, aynı proje çerçevesinde endüstriyel alanda üretim yapan fabrikalarda istihdam edilecek. Talepler doğrultusunda yeni kurslar açılabilecek.

KÜTSO Kadın Girişimcilik Ofisi Sorumlusu Tuğba Katırcı, AA muhabirine, kaynakçılık mesleğinin sanayinin önemli iş kollarından olduğunu, özen ve emek istediğini söyledi.

Odanın stratejik planında yer alan kadın iş gücünün yüzde 40'a çıkarılmasına yönelik çalışmalar kapsamında yola çıktıklarını belirten Katırcı, "Odamız ve İstanbul Gedik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladık. Bu işbirliği neticesinde, Kadın Kaynakçı Yetiştirme Projemizle ilimizdeki işsiz kadınların istihdamına yönelik 12 kadın kursiyerimize Gedik Eğitim Vakfından gelen uzman eğitmenlerimiz ile hem teorik hem pratik olmak üzere ücretsiz kaynakçılık eğitimleri düzenlemeye başladık." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.