Konya'ya kış geri geliyor! Hava soğuyacak, kaloriferler yanacak

Konya'ya kış geri geliyor! Hava soğuyacak, kaloriferler yanacak

Türkiye'de hava durumu aniden değişebiliyor. Son aylarda yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklık kapıda. Konya'da hava sıcaklıklarının aniden düşmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak vatandaşın kaloriferleri yeniden yakabileceği dile getiriliyor.

Türkiye'de mevsimler kaydı. Eskiden Nisan ayının gelmesiyle bahar yaşanırdı. Şimdilerde ise hava sıcaklığı aniden yükselip düşebiliyor. Aynı ay içinde hem yaz, hem kış hem de bahar yaşanabiliyor. Konya'da bu durum tam olarak böyle yaşanıyor.

konya-7.webp

KONYA İÇİN KURAKLIK KAPIDA!

Kış mevsimi boyunca hava sıcaklığı yüksek seyretti. Öyle ki Ocak ayında bile hava sıcaklığı 20 dereceye yükseldi. Yağışlar yetersiz kaldığı için Konya'da kuraklık tehlikesi başladı. Nisan ayının bitmesine kısa süre kaldı ancak henüz yeterli bir bahar yağışı gerçekleşmedi.

konya-4.jpg

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK, VATANDAŞ ÜŞÜYECEK

Konya'da hava sıcaklıklarının yükselmesiyle vatandaş kaloriferleri kapattı. Yeni tahminler ise herkesi şaşırttı. Meteoroloji raporlarına göre Konya'da hava sıcaklığı gündüz 16, gece ise 10 dereceye kadar düşecek.

konya-23232.webp

3 Mayıs Cuma günü hava sıcaklıklarının düşmesiyle vatandaşın kaloriferleri yeniden yakması bekleniyor. Öte yandan uzmanların tahminlerine göre Mayıs ayı boyunca aralıklarla yağışlar gerçekleşecek.

Son hava durumu tahmini şu şekilde:

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi