Konya'nın tam ortasındaki bu bina yıkılacak! İşte gerekçesi

Konya'nın tam ortasındaki bu bina yıkılacak! İşte gerekçesi

Konya kent merkezinde ekonomik ömrünü tamamlamış birçok binanı yıkımına karar veriliyor. Son olarak Konya'nın tam ortasında yer alan bir binanın yıkımına karar verildi. Yıkımın detayları belli oldu.

Konya merkez ve ilçelerinde zaman zaman bazı binaların yıkımına ilişkin karar çıkıyor. Vatandaş ise bu yıkımların neden yapıldığını merak ediyor. Başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere en çok yıkım yaptıran belediyeler arasında Selçuklu Belediyesi de yer alıyor.

bina-konya-2.jpg

İhaleyle yapılan bu yıkımların en büyük gerekçesi ise ekonomik ömrünü tamamlayan binalar. Konya şehir merkezinde risk teşkil eden binaların yıkımına hız verildi. Belediye tarafından kamulaştırılan binalar yıkılıyor.

bina-konya-1.jpg

Söz konusu yıkımlar için belediye para ödemiyor. Hurda karşılığında yapılan yıkım ihaleleri hız kazandı. Son olarak Konya'nın merkezinde yer alan bir binanın daha yıkımına karar verildi. Söz konusu yıkımın gerçekleştirileceği adres belli oldu. İhaleye ilişkin detaylar aşağıda yer alıyor.

1- İhalenin konusu:

Konya İli, Selçuklu İlçesi, Feritpaşa Mahallesi, Bakış Sokak, No: 3 adresinde Bulunan Binanın Yıkılması, yıkımdan önce alınabilecek malzemeler ile yıkımdan sonra çıkacak malzemelerin ayrıştırılarak yüklenici tarafından alınması, yıkım sonrası ortaya çıkacak bütün inşaat hafriyatının ilgili Belediyece gösterilecek alana taşınarak temizlenmesi işinin yüklenici tarafından yapılmasıdır.

2 – İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte yapılacağı:

2.1. İhale 21.05.2024 Salı günü saat 15.00’te Belediye Encümeni tarafından Horozluhan Mh. Yeni İstanbul Cd. (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Binası) No:70/64 Selçuklu/KONYA adresindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi