Konyalı şehidin kızına büyük saygısızlık!

Konyalı şehidin kızına büyük saygısızlık!

Konyalı Jandarma Komando Er Selçuk Alkış'ın kızı Gülnisa Alkış'a Arap uyruklu bir Twitter kullanıcısı “Baban şehit değil. Laik bir bayrak altında savaşıyordu” diyerek, saygısızlık yaptı

Babası şehit düştükten 7 ay sonra dünyaya gelen Konyalı Gülnisa Alkış, babasını hep fotoğraflarıyla tanıdı. 22 yaşında olan ve babasının videosuna ilk kez şahit olan, sesini ise ilk kez canlı canlı dinleyen Konyalı Jandarma Komando Er Selçuk Alkış'ın kızı Gülnisa Alkış, bu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Şehidin kızı bu video sonrası hem ağladı hem de ağlattı. Ayrıca “Babamın videosunu ilk kez görmek, sesini ilk kez duymak hayatım boyunca beni en derinden yaralayan olay” dedi. Türk halkı, paylaşımlarıyla şehit kızının yanında olurken, Arap uyruklu olduğu tespit edilen bir sosyal medya kullanıcısı şehidin kızına hakaretlerde bulundu ve saygısızlık yaptı. Bu durum, o sosyal medya kullanıcısına karşı ağır eleştirileri de beraberinde getirdi.

kakutk.png

DEFALARCA SENİN BABAN ŞEHİT DEĞİL' DEDİ!

'Badr' isimli Twitter kullanıcısının Arap uyruklu olduğu öğrenilirken, şehit kızı Gülnisa Alkış'ın yaptığı paylaşımların altına yazdığı yorumlar da tepkileri beraberinde getirdi. Saygı sınırlarını zorlayan, insanlık onuruna yakışmayan paylaşımlara imza atan bu kullanıcısı ileri söylemleriyle de eleştirilerin odağı oldu. 'Badr' isimli Twitter kullanıcısı, Konyalı Şehit Jandarma Komando Er Selçuk Alkış'ın kızı Gülnisa Alkış'ın paylaşımına şu yorumları yaptı: “Maalesef baban şehit değil. Çünkü o İslami bir bayrak altında savunma yapan bir asker değil. Yani Müslüman Amerikan askeri gibi laik bir bayrak altında savunma yapıyor. Üzgün olduğunu biliyorum ve muhtemelen bu gerçeği duymak istemiyorsun.

ehit-selcuk-alkis-1.jpg

Ancak şunu anlamalısınız ki dinde yalnızca şehit sınıflandırması vardır. Şeriat delillerine göre din, bir şehidin Müslüman bayrağı altında savaşması gerektiğini söylüyor. Baban maalesef laik bir bayrak altında savaşıyordu. Dolayısıyla İslam hukukuna göre şehit değildir. Kendisini laik gayrimüslim bir bayrak altında savunduğu için Amerika'da veya bu dünyadaki herhangi bir laik ülkede ölen herhangi bir asker gibidir. Gerçekler her zaman acıtır. Bu yüzden şimdi durumunu anlıyorum ve eminim ki dünyada tüm insanların yakınlarını şehit saymasına neden olan duygulardan uzak söylediklerimin doğru olduğunu aklınızdan ve kalbinizden anlıyorsunuzdur.” Badr isimli Twitter hesabının bu yorumları, sosyal medyada birçok kullanıcıyı çılgına çevirdi. Bu sosyal medya hesabı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya etiketlenerek, şikayet edildi.

eteeauaeua.png

PAYLAŞIMLAR YETMEZMİŞ GİBİ BİR DE 'BULUŞALIM MI' TEKLİFİ!

Bu rezalet paylaşımlar yetmezmiş gibi Badr isimli Twitter kullanıcısı, şehidin kızına “İstanbul'daysan akşam buluşabilir miyiz? Birkaç açıklamam var. Eğer İstanbul'daysan yarım saat sonra buluşabilir miyiz? Dün yazdıklarımı insanlar abarttı ve İslam'da şehidin anlamını yüz yüze anlatmak istiyorum” diye de paylaşım yaptı.

ehitttt-2.png

ŞEHİT KIZI YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Bunun üzerine şehit kızı Gülnisa Alkış, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nü etiketleyerek, “Babam ile ilgili olan videoya aşağılayıcı ve hakaret eden yorumlar yapıp hem de beni mesajlarla rahatsız ediyor. Gereken yapılsın” çağrısında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

ehittttt.png

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum