Konyalı çiftçilere müjde! AHİ Kanalı’na sonunda su geldi

Konyalı çiftçilere müjde! AHİ Kanalı’na sonunda su geldi

Konya Ovası için hayati öneme sahip olan ve yılan hikayesine dönen AHİ Kanalı’ndan sonunda su gelmeye başladı. Kanala su Göksu’dan değil yoğun yağışlarla birlikte gökyüzünden geldi

Konya Ovası için kritik öneme sahip olan en büyük su projesinde yeni gelişme yaşandı. 2017 yılından beri su bekleyen 125 kilometrelik Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı’ndan sonunda su gelmeye başladı.

ahi-kanali-3-001.jpg

Konya Ovası için hayati öneme sahip olan ve yılan hikayesine dönen AHİ Kanalı’nın büyük bir kısmı Çumra bölgesinde etkili olan yağışla birlikte dolmaya başladı. Kanala su bu ez Göksu Nehri’nden değil yoğun yağışlarla birlikte gökyüzünden geldi. Çumralı çiftçiler ise AHİ Kanalı’ndaki yoğun yağışlarla birlikte oluşan ironik bir şekilde yorumladı.

ahi-kanali-2-001.jpg

SU GÖKSU’DAN DEĞİL GÖKYÜZÜNDEN GELDİ

Çumralı çiftçiler, “Devletin yıllardır getiremediği suyu Cenab-ı Allah bir gecede gönderdi. Çumralı çiftçiler olarak yıllardır Göksu Nehri’nin suyunun bu kanal vasıtasıyla tarlalarımıza gelmesini bekliyorduk. Dünden beri etkili olan yağışla birlikte kanalın yarıya yakını su ile doldu. 4-5 yıl önce de Göksu’dan bu kadar su gelmişti. Dün ise su Göksu’dan değil gökyüzünden geldi” diye yorumlarda bulundu.

ahi-kanali-1-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum