Konya'da bulunan bu şelale görenleri kendine hayran bırakıyor!

Konya'da bulunan bu şelale görenleri kendine hayran bırakıyor!

Toros Dağları'nın eteklerinde, kış mevsiminin sona ermesiyle birlikte başlayan eriyen kar suları, ilkbaharın gelmesiyle şelalelerde muhteşem bir görsel şölen sunuyor.

Konya’nın Bozkır ilçesinde bulunan Aygıdibi şelalesi Doğanın uyanışını simgeleyen bu manzara, yerel halkı ve doğa tutkunlarını büyülemeye devam ediyor. Toroslar, kışın karla kaplı zirveleriyle adeta beyaza bürünürken, ilkbaharın müjdecisiyle birlikte bu karlar erimeye başlıyor. Eriyen kar suları, dağların eteklerindeki şelaleleri coşturarak doğaya canlılık katıyor. Gürül gürül akan sular, yemyeşil doğanın ortasında adeta bir doğa harikası oluşturuyor.

2-4.jpg

BU GÜZELLİKLER KORUNMALI

Bölgedeki yerel halk, her yıl bu doğa olayını izlemek için şelalelere akın ediyor. Fotoğraf meraklıları ve doğa tutkunları ise muhteşem manzaranın tadını çıkarmak için uzun yürüyüşlere çıkıyor. Toros Dağları'nın bu doğal güzellikleri, sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçilerine huzur veren bir atmosfer sunuyor. Ancak bu doğal güzelliklere hayranlıkla bakmakla kalmayıp, onları koruma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğu da unutulmamalıdır. Toros Dağları'nın bu eşsiz şelaleleri, doğanın bizlere sunduğu nadir güzelliklerden biridir ve doğaya duyarlı bir şekilde korunmalıdır.

2-3.jpg

HER MEVSİM AYRI BİR GÜZELLİĞE SAHİP

Aygır Dibi Şelalesi, doğa tutkunlarını her mevsim büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Çarşamba Çayı'nın kaynağına konumlanmış olan bu eşsiz şelale, doğanın melodisini ve güzelliğini ziyaretçilerine sunuyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, şelalenin çevresindeki doğa uyanışa geçiyor. Yeşilin binbir tonuyla dans eden ağaçlar, çiçeklerin kokusuyla şenleniyor, kuşların cıvıltısıyla dolup taşıyor. Şelalenin coşkulu suları, artan debisiyle hem görsel hem de işitsel bir şölen sunuyor. Bu mevsimde Aygır Dibi Şelalesi, adeta bir doğa şölenine dönüşüyor.

2-1.jpg

DOĞANIN HUZUR VEREN HAVASI İLE DİNLENME FIRSATI

Ziyaretçiler, şelalenin etrafındaki yürüyüş parkurlarında doğanın içinde huzur dolu anlar yaşarken, şelalenin serin sularında ferahlama fırsatı buluyorlar. Fotoğrafçılar ise doğanın benzersiz güzelliğini ölümsüzleştirmek için en güzel kareleri yakalamak için sabırsızlanıyor. Aygır Dibi Şelalesi, sadece bir doğa harikası değil, aynı zamanda ziyaretçilerine huzur ve dinginlik sunan bir ruh mekânı olarak da kabul ediliyor. Buraya gelenler, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğanın kucaklayıcı kucağında dinlenme fırsatı buluyorlar.

2-2.jpg

AYGIR DİBİ ŞELASİ NERDE NASIL GİDİLİR

Konya‘dan gidecek olanlar için ilçe merkezinin Bozkır ilçesine olan uzaklığı yaklaşık 140 km’dir. Aygır dibi ’ne gidilebilecek olan bir başka güzergâh ise Seydişehir’den geçer. Buradan yola çıkanlar ise Seydişehir-Antalya yolu üzerinden devam eder. Zirveye vardıktan sonra Tınaztepe’den devam ederek Bozkır yoluna girer ve Gölcük Yaylası’na ulaşır. Kuruçay’ı da geçtikten sonra, Bartlı Yaylası’na ardından Karacahisar’a, Sorkun’a ve nihayet Aygır dibi ‘ne varır

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum