Konya Havalimanıyla ilgili yeni gelişme! İnşaat başlıyor

Konya Havalimanıyla ilgili yeni gelişme! İnşaat başlıyor

Konya Havalimanı eski terminal binasının bir kısmı ile ilgili karar alındı. Alınan kararla birlikte eski terminal binasının bir kısmı, misafirhaneye dönüştürülecek.

Konya Havalimanı eski terminal binasının bir kısmı ile ilgili karar alındı. Alınan kararla birlikte eski terminal binasının bir kısmı, misafirhaneye dönüştürülecek. Projenin ihalesi 17 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek. 29.10.2000 tarihinde hizmete giren ve sivil hava trafiğine açılan, 3.Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait askeri havaalanına ilave edilen sivil tesislerle faaliyet gösteren Konya Havalimanı, 24 yıldır kesintisiz hizmetine devam ediyor.

2-7.jpg

141 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, 2 bin 650 metrekare kapalı alana sahip terminal binası, 272 araçlık otoparkı ile Konya Havalimanı, 24 yıllık süreç içerisindeki çeşitli yatırımlarla daha da özgün bir hale geldi.

2-960x640.jpg

180 GÜN İÇİNDE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Yolcu kapasitesi de her geçen yıl artan Konya Havalimanına yeni yatırımlar yapılmaya da devam ediyor. Konya Havalimanı eski terminal binasının bir kısmının misafirhaneye dönüştürülmesi kararı alındı. İhale onay tarihi 21 Mart oldu. İhale ise 17 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı İhale Salonu'nda gerçekleştirilecek ihalenin saati ise 14.00. İhaleye konu olan yapım işi, yer tesliminden itibaren 180 gün içinde bitirilecek. Ayrıca sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 15 gün içinde
yer teslimi yapılarak işe başlanacak.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum