İkinci el otomobil fiyatları bu tarihte yüzde 30 düşecek! Balon patlayacak

İkinci el otomobil fiyatları bu tarihte yüzde 30 düşecek! Balon patlayacak

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Geçtiğimiz yıla oranla fiyat düşüşü yüzde 25'e dayandı. Yapılan son tahminlere göre ikinci el araç fiyatlarının bu tarihte yeni düşüşlerle birlikte yüzde 30 gerilemesi bekleniyor.

Türkiye'de otomobil sahibi olan ve otomobil satın almak isteyen milyonlarca insan var. Eskiden maaşlı çalışan birisi kolaylıkla yeni bir otomobili satın alabiliyordu. Kredi faizlerinin yüzde 0'a yakın olması bu avantajı sağlıyordu.

kinci-el-94994.webp

İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASINDA BALON PATLADI

Şimdilerde ise bankadan kredi çekip otomobil satın almak imkansız hale geldi. Türkiye'de son yıllarda özellikle ikinci el otomobil fiyatları zirveyi gördü. Sıfır otomobil tedarik sorunu nedeniyle ikinci el otomobil fiyatları sıfır otomobil fiyatlarını geçti. Piyasada 'balon' olarak tabir edilen fiyatlar son 1 yıldır gerilemeye devam ediyor.

kinci-el-1.jpg

FİYATLARI SON 1 YILDA YÜZDE 25 DÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl 500 bin lira olan otomobil şuan 400 bin liraya satılıyor. Bu da fiyatların yüzde 25'e yakın gerilediği anlamına geliyor. Yapılan son tahminlere göre sektörde fiyat düşüşünün devam etmesi bekleniyor. Vatandaşın ikinci el otomobillerini para ihtiyacından dolayı sattığı belirtiliyor. Bazılarının ise ev almak için arabasını sattığı söyleniyor. Banka faizleri yüksek olduğu için insanlar yatırım yaparken otomobillerini gözden çıkarıyor.

kinci-el-3232.webp

PİYASADA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Bu da piyasada ikinci el araç satış ilanının çoğalmasına neden oluyor. Ekonomi uzmanlarına göre ikinci el araç fiyatlarındaki balon tam anlamıyla birkaç ay içinde patlayacak. Fiyat düşüşünün toplamda yüzde 30'a kadar yükselebileceği aktarılıyor. Araç almak isteyenlere ise şuan bunun için doğru zaman olduğu söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi