‘Dünyanın gözü önünde   İsrail soykırım yapıyor’

‘Dünyanın gözü önünde İsrail soykırım yapıyor’

Dünyanın gözü önünde İsrail’in soykırım yaptığını belirten Aksa Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Çetin Acu, “Kınama mesajları, uluslararası hukuk ve insan hakları bildirgeleri gibi kriterleri hiçe sayan Siyonist çarkın dişleri tek tek kırılmalıdır

Aksa Dayanışma Platformu öncülüğünde, geçtiğimiz haftalarda İsrail tarafından Kudüs’te şehit edilen Şanlıurfalı Hasan Saklanan için gıyabi cenaze namazı kılındı. Sultan Selim Camii’nde cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazına, Sivil Toplum Kuruluşları (STK), dernekler ve çok sayıda vatandaş katılarak Hasan Saklanan için dualar etti. Aksa Dayanışma Platformu adına basın açıklaması gerçekleştiren Avukat Çetin Acu, İsrail’in Filistin halkına soykırım uyguladığını belirterek, Siyonizm vahşetine sessiz kalınmaması gerektiğini kaydetti.

GAZZE’DE 15 BİNDEN FAZLA ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Aksa Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Çetin Acu, İsrail’in 7 Ekim’den itibaren Gazze’ye yönelik vahşetini sürdürdüğünü söyledi. Acu, “Siyonist işgal rejimi dünya istikbarini arkasına alarak, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik vahşet ve dehşeti devam ettirmektedir. Kadın, çocuk, yaşlı ve savunmasız masum sivillere saldıran nazi işgal çetesi, Gazze'de şu ana kadar 15 binden fazla çocuk, 10 binden fazla kadın olmak üzere 36 bin Filistinli kardeşimizi şehit etmiştir. Söz konusu saldırılardan dolayı 80 bin kardeşimiz yaralanarak tıbbi imkansızlıklardan dolayı şehit olacakları günü beklemektedirler. Gazzeli kardeşlerimiz, tüm dünyanın gözleri önünde siyonistler tarafından bir yandan soykırıma maruz kalırken, diğer yandan açlık, kıtlık ve insani yardımlara ulaşamamaktadırlar. Yaşanan bu mezalim modern çağın, vahşi, karanlık, hayasız ve vicdansız yüzünü ortaya çıkarmıştır. Uluslararası metinlerle, insan hakları evrensel bildirgeleriyle, Birleşmiş Milletler (BM), bölgesel ve yerel ittifaklarla ve daha ismini sayamayacağımız nice uluslararası kuruluşların çatısı altında yapılan vahşet, yeni bir dünya düzenine ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Temeli zulümle kurulu olan bu yapıların çatıları çatırdadı. İnşallah temelleri de sarsılarak, tek tek kendi halkları tarafından yıkılacaklardır” diye konuştu.

STRATEJİLER HAYATA GEÇİRİLMELİ

İsrail’e daha büyük yaptırımların uygulanması gerektiğini söyleyen Çetin Acu, şunları söyledi: “Büyük bir dönüşümün kapısını aralayan Gazze, halkı, Müslüman olan devletler başta olmak üzere zulmü kabul etmeyen ülkeler açısından devrim niteliğinde yeni bir dönemin kapısını aralamalıdır. Kınama mesajları, uluslararası hukuk ve insan hakları bildirgeleri gibi kriterleri hiçe sayan Siyonist çarkın dişleri tek tek kırılmalıdır. Siyonist yerleşkelere ve sözde ordusunun başına, büyük bir fırtınanın kopması, azap bulutlarının inmesi için kınama dilinden vazgeçerek, fiili olarak haritadan silecek stratejiler hayata geçirilmelidir. Zaman kınama zamanı değil. Zaman Siyonistlere karşı askeri. siyasi, ekonomik, bürokratik, diplomatik, ticari, stratejik hamleleri devreye sokma zamanıdır. İslam dünyası bu soykırıma varan katliamlar zincirinin oluşturduğu titremeyle kendine gelmezse, reflekslerini tamamen kaybetme tehlikesiyle yüzleşir. Onun için devletler bazında siyonist vahşete sessiz kalınması mümkün değildir.”

ALİ GÖZEN

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.