Balkanlardan sonra  Slavlar sazı eline aldı

Balkanlardan sonra Slavlar sazı eline aldı

Tümosan Konyaspor’un devre arası transferleri taraftarı memnun ederken stoper Damjanovic ve kaleci Jakub Slowik performansları ile camianın yüzünü güldürdü.

Yeşil-beyazlı ekibin diğer transferleri de forma giydikleri maçlarda faydalı olacaklarının sinyalini verdi. Ligde 19 sırada yer alanTümosan Konyaspor devre arası transfer sezonunda 8 futbolcu ile sözleşme imzaladı. Takıma katılan yeni transferler maçlarda gösterdikleri performansla taraftarın gelecek günler için umutlarını yeşertti Konyaspor transfer sezonunda kaleci Slowik, Boateng, Ethemi, Ndao, Sambou, Damjanovic, Niangbo ve Hadebe ile sözleşme imzaladı.
Bu isimlerden kaleci Jakub Slowik, Valon Ethemi, Alassane Ndao ve Damjanovic, şuana kadar en fazla süre alan yeni transferler oldu. Yeşil-beyazlı ekibin kalecisi Slowik kalede başarılı bir performans ortaya koyarken Damjanovic ise stoper bölgesinde takıma çabuk uyum sağladı. Son iki lig maçında eldivenleri giyen Polonyalı Slowik, başarılı performansıyla dikkat çekti.
Yeşil-beyazlı takım ile ilk maçına Rizespor deplasmanında çıkan 32 yaşındaki file bekçisi, kritik kurtarışlara imza atarak kalesini gole kapatmayı başarmıştı.
Polonyalı kaleci, son olarak Ankaragücü maçında da yine kalesinde gol izni vermeyerek Konyaspor'daki kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Sırp stoper Damjanovic de ilk yurt dışı deneyimini Konyaspor’da yaşamasına rağmen oynadığı maçlarda müthiş bir performans ortaya koydu. 3 maçta forma giyen Damjanovic 90 dakika sahada kalırken geçtiğimiz hafta ise Süper Ligin en iyi 11’inde yer aldı.
Tümosan Konyaspor, Ankaragücü karşılaşmasıyla bu sezon Süper Lig’de 7. kez gol yemeden maçı tamamladı. Bu istatistikte kaleci Slowik ve stoper Damjanovic’in de büyük katkısı oldu
Son haftalarda savunmada başarılı bir performans sergileyen yeşil-beyazlılar, bunu Başkent temsilcisi karşısında da sürdürdü. Anadolu Kartalı bu müsabakayla birlikte Süper Lig’de 7. kez kalesinde gol görmedi.
Konyaspor bu süreçte; Gaziantep (2-0), Başakşehir (0-1), Kasımpaşa (2-0), Kayserispor (2-0), İstanbulspor (0-0), Rizespor (0-0) ve Ankaragücü (1-0) maçlarında kalesini gole kapadı.
ETHEMİ VE NDAO İLERİ UCA HAREKET GETİRDİ
Yeşil-beyazlı ekibin İstanbulspor’dan transferleri Valon Ethemi, Alassane Ndao ileri uca hareket getirirken ilerleyen haftalarda takıma daha fazla katkı sağlayacaklarının sinyalini verdi. Konyaspor’da gol bögesine yapılan transfer Sambou ise son oynanan Ankaragücü maçında oyuna sonradan dahil oldu.
Konyaspor’un orta saha transferi Emmanuel Boateng ise kupada Sivasspor karşısında forma giyerken ligde henüz forma giymedi.
Yeşil-beyazlı ekibin diğer transferleri Niangbo ve Hadebe ise henüz süre almadı.

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum