‘Akşehir’e geçen yıl 200 milyon liralık yatırım’

‘Akşehir’e geçen yıl 200 milyon liralık yatırım’

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, 2023 yılında Akşehir genelinde hayata geçirdikleri örnek çalışmalarla ilçenin yarınlara doğru sağlam ve emin adımlarla yürümeye devam ettiğini söyledi.

Akkaya, 2023 yılında hayata geçirdikleri ve tamamladıkları fiziki ve altyapı projelerini şu şekilde sıraladı: “Akşehir’imize 2023 yılında 200 milyon liralık yatırım yaptık. İlçemiz için büyük önem taşıyan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi yapım işini hamdolsun 2023 yılında tamamladık ve hizmete açtık. Doğancı, Yeşil Kapı Sokakları ile İnönü Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında 74 adet binanın dış cephe restorasyonu da tamamladık. Tarihi Papaz Evi Restorasyonunu tamamlama aşamasına getirdik. Yine bu yıl İstasyon Mahallesi, Savaş Mahallesi, Selçuk Mahallesi ve Seyran Mahallesi olmak üzere 4 adet kapalı ve açık sentetik yüzeyli çim futbol sahasını ilçemize kazandırdık. Tarihi Atakent Okul Binası Restorasyon Projesi’nin yüzde 80’ini tamamlamış durumdayız. Bunlarla birlikte Tarihi Ermeni Kilisesi ve Yukarı (Gavur) Hamamı Çevre Düzenlemesine de bu yıl içerisinde başladık.”

2023 yılı içerisinde muhtelif cadde ve sokaklarda çok sayıda beton parke ile yol ve kaldırım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Akkaya; “Bu kapsamda 250 bin metrekare beton parke çalışması, 150 bin metrekare sıcak asfalt gerçekleştirdik. Altyapı çalışmaları ve çevresel etkenler ile bozulan yollara 5 bin ton asfaltla yama işlemi yaptık” dedi.

Akkaya; “Bizlere müracaat eden yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ve ilçemizde ikamet eden 55-65 yaş arası hiç geliri olmayan vatandaşlarımıza yaklaşık 1 milyon liralık nakdi yardım sağladık. Selçuklu Parkı’nın 13 bin metrekarelik ikinci etabını bu yıl içerisinde hizmete açtık. Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçe merkezimizdeki atık kafeslerinin yenilenmesini ve ilave kafesler yerleştirilmesini sağladık. Son bir yılda yalnızca kamulaştırmaya 7 milyon liraya yakın kaynak aktarımı sağladık ve birçok alandaki imar faaliyetlerimiz kesintisiz bir şekilde sürdü” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.