ABD'li aktivistler, öğrencilerin engellemelere rağmen protestolarını sürdüreceğini söyledi

ABD'li aktivistler, öğrencilerin engellemelere rağmen protestolarını sürdüreceğini söyledi

ABD'li aktivistler, ülkedeki üniversitelerde devam eden protestoların polis müdahalelerin ve üniversite yönetimlerinin tüm engelleme çabalarına rağmen süreceğini, öğrencilerin pes etmeyeceğini belirtti.

Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla oluşturulan Uluslararası Özgürlük Filosu'nun çalışmaları kapsamında İstanbul'a gelen ABD'li aktivistler Huwaida Arraf ve Marybeth Brownlee, ABD üniversitelerinde Filistin'e destek için düzenlenen protestolara ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Filistin asıllı Amerikalı bir insan hakları avukatı ve Özgürlük Filosu'nun organizatörlerinden olan Arraf, Gazze'de sivil nüfusa yönelik uygulanan ablukanın bir insanlık suçu olmasına rağmen özellikle ABD'nin bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığını dile getirdi.

Arraf, "Bu kuşatmayı kırana kadar yelken açmaya niyetliyiz. Ne yazık ki, uzun zamandır ABD'nin denize açılmamızı engelleme çabalarına öncülük ettiğine tanık oluyoruz. Bunu da yelken açmamıza izin vermemeleri için ülkelere ekonomik ve başka türlü baskılar uygulayarak yaptılar. Ancak bu bizi durdurmadı. Hatta kararlılığımızı daha da güçlendirdi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.