5. Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması’nda 31 ilçeden öğrenciler şampiyon olabilmek için yarıştı

5. Akıl Ve Zekâ Oyunları Yarışması’nda 31 ilçeden öğrenciler şampiyon olabilmek için yarıştı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün 31 ilçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği 5. Akıl ve Zeka Oyunlarının il finalleri yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle öğrencilerin akıl-zeka oyunlarına ilgisini artırmak ve Konya’yı ulusal turnuvalarda temsil edecek öğrencileri yetiştirmek amacıyla düzenlenen Konya Akıl ve Zeka Oyunları Yarışmasının beşincisi büyük heyecana sahne oldu.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmanın il finaline katılan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Yarışmaya katılarak gayretlerini ortaya koyan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bu organizasyonu gerçekleştirmemizde büyük bir emeği olan Büyükşehir Belediyemize ve kıymetli meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da, kurumlar arasında büyük bir ahenk ve uyum içerisinde çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Bu çalışmalar Türkiye Yüzyılını taşıyacak çocukları yetiştirme çalışması. O uzun yolculuğun adımları bunlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve federasyonumuzu tebrik ediyorum. Bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Büyük çekişmenin yaşandığı 5. Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nda ilçelerinde birinci olan 289 öğrenci, il finalinde 10 ayrı kategoride rakiplerini geçip şampiyon olabilmek için kıyasıya bir yarış sergiledi. Yarışmalar sonunda ilkokullara yönelik düzenlenen; Mangala, Pentago, Küre, Q-Bitzz, Equilibrio ile ortaokullara yönelik düzenlenen; Mangala, Pentago, Küre, Reversi, Kulami olmak üzere 5 farklı oyun dalında dereceye giren öğrenciler çeşitli ödüller kazandı.

Yarışmada 1.lik elde eden öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu iş birliğinde 24-25-26 Mayıs 2024 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası’nda Konya’yı temsil edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen yarışma ile öğrencilerin akıl ve zeka oyunlarına ilgisini artırmak ve Konya’yı ulusal turnuvalarda temsil edecek öğrencileri yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.